Privékwesties

Binnen iedere familie of vriendschap gaan mensen op een bepaalde manier met elkaar om. Gebeurtenissen, voorvallen, misverstanden en veranderingen kunnen dan tot wrijving en conflict leiden.
Bijvoorbeeld (klein)kinderen die een bepaalde relatie aangaan of daar uit geboren worden. Een emigratie of een verhuizing. Een heftige gezinsgebeurtenis, een oude vete of een nieuwe relatie. Is er iets misgegaan in de verhouding met of tussen de kinderen?

Ingeslepen patronen en oude beelden of vooroordelen werken contraproductief. In situaties van mantelzorg kunnen er spanningen of verstoorde verhoudingen ontstaan. Tegen het levenseinde zou er voor de zielerust of omwille van de nabestaanden nog een oude kwestie of onuitgesproken kwestie uit de wereld moeten worden geholpen. Voor dat het te laat is wilt u graag verzoening of een herstel van de relatie. Niemand wil wroeging.

Ruzies binnen families komen veel voor en hebben verstrekkende gevolgen: mensen die elkaar jarenlang niet meer zien en elkaar uitsluiten, ouders die breken met hun kinderen of broers en zussen die geen contact meer met elkaar hebben.
Juist bij familieruzies zijn er geen winnaars!

De kracht van mediation, dat men er samen uit moet komen en op zoek is naar passende oplossingen, is hier heel belangrijk. Doordat er meer begrip ontstaat is er een grotere kans op herstel van de relatie.


< terug